Algemene Voorwaarden

De algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke overeenkomst tussen Cinta-Alam (Cinta-Alam is onderdeel van Bijouterie Marjo) en de wederpartij, tenzij anders is overeengekomen. Cinta-Alam heeft te allen tijde recht haar algemene voorwaarden te wijzigen.

Prijzen en Prijswijzigingen
Alle prijzen op de website zijn vermeld in euro’s en zijn inclusief 21% btw. Cinta-Alam heeft te allen tijde het recht om de prijzen te wijzigen. Aan prijzen, invoer-, druk- en zetfouten kunnen geen rechten worden ontleend.

Garantie
Op de handgemaakte sieraden van Cinta-Alam heeft u garantie mits u zich heeft gehouden aan onderstaande regels/10 tips om uw sieraden mooi te houden en te verzorgen. Bij klachten kunt u binnen 14 dagen na aankoop van uw sieraad contact met ons op nemen.

Buiten de garantie valt

– verlies van de swarovski steentjes
– natuurlijke slijtage
– vlekken veroorzaakt door parfum, bodylotion, zeep, douchegel, e.d.
– lakbeschadiging van hout, leer en kralen door (regen)water
– kralen/leer die afgeven nadat zij in contact zijn gekomen met water

Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor normale slijtage of enige vorm van schade bij het verkeerd gebruiken van onze sieraden.

Voor meer informatie lees de tips om uw sieraden mooi te houden

Maten en Vermaakkosten

Armband:
De standaard maat van een armband geregen op elastiek of een armband van leer is 17/18 centimeter. Wilt u een grotere of kleinere armband bestellen, dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier. Bij een grotere pols dan gemiddeld adviseren wij een armband van 19/20 centimeter, voor een smallere pols adviseren wij een armband van 15/16 centimeter.

Ketting:
Lange kettingen kunnen ook over het hoofd omgedaan worden. In overleg kunnen we de sieraden aanpassen in kleur, lengte en model.

Een armband korter of langer maken kost € 1,50 + de eventuele kosten van extra materiaal. Een ketting korter of langer maken kost € 3,00 + de eventuele kosten van extra materiaal.

Betalingen

Na een bestelling ontvangt u een bevestiging per e-mail met daarin de gegevens van uw bestelling. Nadat de betaling door CINTA-ALAM is ontvangen wordt uw bestelling, mits gedaan voor 15.00 uur op werkdagen, dezelfde dag nog verzonden.

Verzenden en Vervoersschade
Verzenden gebeurt standaard met brievenbuspakje inclusief Track & Tracecode, de kosten hiervan zijn € 4.00.

U betaald geen verzendkosten bij een bestelling boven de € 40.00.

Wij versturen uw bestelling via Postnl met normale brievenpost. Alle bestellingen worden zorgvuldig gecontroleerd, verpakt en verzonden conform de voorwaarden van Postnl post. Mocht uw bestelling beschadigd zijn aangekomen dan verzoeken wij u om binnen 24 uur na ontvangst van uw bestelling contact met ons op te nemen.

Levering
Is uw betaling voor 15.00 uur binnen dan wordt de bestelling dezelfde dag nog verzonden, dit met uitzondering van weekend en feestdagen. Ook wanneer uw sieraad moet worden aangepast/vermaakt geldt een uitzondering, er komt dan minimaal één werkdag bij de levertijd. Alle producten op de website zijn op voorraad, maar wij hebben altijd een beperkte oplage per product. Het kan dus voorkomen dat producten snel uitverkocht raken, maar nog niet op de website als uitverkocht vermeld staan.

Ruilen/Retourneren
U kunt binnen 14 dagen (na ontvangst van uw bestelling) uw bestelling ruilen of retourneren met uitzondering van de persoonlijke tekst sieraden en sieraden die op uw verzoek zijn gemaakt of aangepast en mits deze onbeschadigd en ongedragen zijn. In alle gevallen dient u eerst schriftelijk (per e-mail of post) contact met ons op te nemen. U dient hierbij uw naam en ordernummer te vermelden. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. De aankoopsom van de door u geretourneerde producten zal binnen 14 dagen (na ontvangst van het product) worden terug gestort. De verzendkosten voor het ruilen of retourneren zijn voor uw eigen rekening.


Persoonlijke tekst sieraden en aangepaste sieraden zijn speciaal voor u op maat gemaakt en kunnen daarom niet geretourneerd of geruild worden.


10 TIPS OM UW SIERADEN MOOI TE HOUDEN:


• Geen aanraking met water. Douche en zwem niet met uw sieraden. Zeepresten, chloor en zout kunnen achterblijven op en in de sieraden wat uiteindelijk voor verkleuring zorgt.

• Vrijhouden van parfum/crème. Laat uw sieraden niet direct in aanraking komen met zeep, parfum, make-up, bodylotion en haarspray.

• Zweten. Doe uw sieraden af als u weet dat u zwaar werk gaat verrichten of begint aan een heftige workout. Zweet tast de sieraden aan en daarnaast is het zonde als u de sieraden verliest.

• Doe uw sieraden af voor u gaat slapen. Sieraden slijten sneller als u ze blijft dragen en er bestaat een kans dat ze kapot gaan tijdens het slapen.

• Goed bewaren. Het beste is om uw sieraden op een donkere droge plek te bewaren, bijvoorbeeld in een organza zakje of sieradendoosje.

• Verklein de kans op knopen. Sluit kettingen, armbanden en andere sieraden met een sluiting voordat u het opbergt. Dit verkleint de kans dat er een knoop ontstaat in uw sieraden.

• Doe uw sieraden als laatste om. Het beste is om uw sieraden pas als allerlaatste om te doen. U wilt natuurlijk niet dat u ergens achter blijft haken tijdens het aan/omkleden.

• Vermijd grote druk. Vermijd te grote druk op armbanden van elastiek. Doe ze met beleid om, zodat de rek goed in het sieraad blijft.

• Kijk uit met chemische producten. Als u in aanraking komt met chemicaliën, doe de sieraden dan af. Draag ze niet tijdens het schoonmaken.

• Pas op met zonlicht of de zonnebank. Stel uw sieraden niet bloot aan te fel zonlicht of de zonnebank. Daardoor kunnen de sieraden verkleuren.